venerdì 22 marzo 2013

Insalata Fantasia - Fantasy Salad


Cari Amici della Cucina, 
era da un po' che non vi proponevamo una bella e sana insalata. Questa insalata fantasia è ispirata da una nostra cara amica finlandese, Riika, che ne aveva cucinata una simile. Speriamo vi piaccia e che rallegri il vostro primo week-end di primavera!

Dear Cuisine Lovers, 

It has been a while since we proposed you a nice and healthy salad. This fantasy salad is inspired by our dearest Finnish friend, Riika, who cooked a similar one for us some years ago. We hope that you'll like ti and that it will cheer you up during this first week-end of spring (even if it is still quite cold!)







INGREDIENTI (per due)              INGREDIENTS (for a couple)


  • 5 fragole                                          5 strawberries                            
  • Crostini di pane a piacere            Toasted little cubes of bread 
  • Pinoli                                                Pine nuts to taste (little bag)
  • Insalata croccante (ghiaccio)      Iceberg Salad
  • 1 Carota piccola                             1 Small Carrot
  • Scaglie di pecorino a piacere      Pecorino (or Parmesan) Shavings
  • Olio extra vergine di oliva             Extra-Virgin Olive Oli
  • Sale a piacere                                Salt to taste 
  • Aceto balsamico a piacere          Balsamic vinegar to taste




PREPARAZIONE (English version below)


Tagliare un panino a cubetti e tostarlo in una padella antiaderente ed aggiungere i pinoli. Tagliare le fragole a piacere (dadini, cubetti, o listarelle ) e metterle in un' insalatiera. 

Tagliare la carota molto finemente ed unirla alle fragole ed aggiungere l'insalata ghiaccio. Aggiungere quindi i pinoli ed i crostini di pane tostati e condire il tutto con olio, sale, ed aceto balsamico aggiungendo le scaglie di pecorino. Buon appetito!



PREPARATION


Cut the bread into cubes and toast it in a frying pan together with the pine nuts. Cut the strawberries (into cubes or strips) and put them in a salad bowl. 

Cut the carrot finely and add mix it with the strawberries and the iceberg salad in the bowl. Then add the toasted pine nuts and bread cubes and season everything with olive oil, salt, and balsamic vinegar to taste, adding the pecorino cheese (or Parmesan cheese) shavings on top. Enjoy your meal!








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