Cari amanti dei dolci e cari innamorati, Buon S. Valentino! In questo giorno speciale voglio condividere con voi una ricetta molto speciale, che mi ricorda di me e mio marito e della nostra giovinezza. Dedicate questa ricetta alle persone che amate, io la dedico al mio Roberto, ovunque lui sia...
Dear Sweet Lovers, Happy Valentine's Day! On this special day, I shall share with you a very special recipe, which reminds me of my husband and I when we were young and in love. This recipe is for all your loved ones and I dedicate this to my Roberto, wherever he is...
250g
burro - 250g Butter
250g
zucchero - 250g Sugar
3 tuorli
d'uovo – 3 Egg yolks
10
tazzine di caffè (moka) – 10 small cups of coffee or 5 larger ones (not instant coffee)
75g di
cacao amaro in polvere – 75g unsweetened cocoa powder
PREPARAZIONE – PREPARATION
1. Ammorbidire il burro. Sbattere il burro e lo zucchero fino ad ottenere
una crema schiumosa. Aggiungere i tuorli d'uovo e mescolare bene.
1. In a
bowl, soften the butter and then add the sugar to the butter and whisk everything
until you obtain a frothy cream. Add the egg yolks and mix well.
3. Preparare il caffè con poco zucchero e poco liquore a piacere. Intingere i biscotti (Novellini) o secchi nel caffè (velocemente) e stenderli affiancati l’uno all’altro in un contenitore che avrete ricoperto con un leggerissimo strato di crema.
3. Prepare
your coffee (not instant coffee) and
add a little sugar to it and a little liqueur to taste (only if you like it). Dip the cookies, one by one, quickly in coffee and lay them alongside one another on a large serving dish (which you previously covered with very little bit of cream) to form the first layer.
5. Ripetere l'operazione fino a raggiungere l'altezza desiderata della torta.Conservare in frigorifero ben coperta prima di servire. Buon S. Valentino!
We had this for our sweet after the Tagliata. The biscuit gave it such a nice texture. It was just the right balance between richly sweet but moreish to the point one could eat a whole cake.
RispondiEliminaDear Andrew, thank you very much for your nice comments. I hope you'll keep trying my recipes in the future and send your feedback. Have a nice Sunday!
EliminaIo fatto questo dolce domenica scorsa e l'ho fatto assaggiare ai amici dove ero ospite e l'hanno trovata una delizia. Bacio da Anna
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