giovedì 14 febbraio 2013

La Torta Nera degli Innamorati - Sweet Lovers' Chocolate Tart


Cari amanti dei dolci e cari innamorati, Buon S. Valentino! In questo giorno speciale voglio condividere con voi una ricetta molto speciale, che mi ricorda di me e mio marito e della nostra giovinezza. Dedicate questa ricetta alle persone che amate, io la dedico al mio Roberto, ovunque lui sia...

Dear Sweet Lovers, Happy Valentine's Day! On this special day, I shall share with you a very special recipe, which reminds me of my husband and I when we were young and in love. This recipe is for all your loved ones and I dedicate this to my Roberto, wherever he is...

 

 INGREDIENTI- INGREDIENTS



250g burro - 250g Butter

250g zucchero - 250g Sugar 

3 tuorli d'uovo – 3 Egg yolks

10 tazzine di caffè (moka) – 10 small cups of coffee or 5 larger ones (not instant coffee)

75g di cacao amaro in polvere – 75g unsweetened cocoa powder

Biscotti Novellini – Novellini cookies (or alternatively simple biscuits, such as rich tea fingers)

 

PREPARAZIONE – PREPARATION
 
1. Ammorbidire il burro. Sbattere il burro e lo zucchero fino ad ottenere una crema schiumosa. Aggiungere i tuorli d'uovo e mescolare bene.

1. In a bowl, soften the butter and then add the sugar to the butter and whisk everything until you obtain a frothy cream. Add the egg yolks and mix well.





 
2. In un pentolino stemperare il cacao amaro con poca acqua (mezzo bicchiere circa) e cuocere mescolando lentamente.

 
2. Meanwhile, in a small saucepan, dissolve the cocoa powder with a little water (about ½ glass) and cook it on the stove at low heat, stirring slowly.

 

 

3. Preparare il caffè con poco zucchero e poco liquore a piacere. Intingere i biscotti (Novellini) o secchi nel caffè (velocemente) e stenderli affiancati l’uno all’altro in un contenitore che avrete ricoperto con un leggerissimo strato di crema.


3. Prepare your coffee (not instant coffee) and add a little sugar to it and a little liqueur to taste (only if you like it). Dip the cookies, one by one, quickly in coffee and lay them alongside one another on a large serving dish (which you previously covered with very little bit of cream) to form the first layer.

 


4. Spalmare sui biscotti uno strato di crema al burro ed uno strato di cacao precedentemente preparati.

4. Spread a layer of your butter cream on the first layer of cookies and a layer of cocoa cream on top of it.


 


5. Ripetere l'operazione fino a raggiungere l'altezza desiderata della torta.Conservare in frigorifero ben coperta prima di servire. Buon S. Valentino!
 
5. Repeat the same process (cookies, butter cream, cocoa cream) until you reach the desired height. Cover the plate well with foil and store in the refrigerator for at least half-an- hour before serving. Enjoy yout St Valentine’s Day!




 

 
 
 
 
 
 

 

3 commenti:

  1. We had this for our sweet after the Tagliata. The biscuit gave it such a nice texture. It was just the right balance between richly sweet but moreish to the point one could eat a whole cake.

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    1. Dear Andrew, thank you very much for your nice comments. I hope you'll keep trying my recipes in the future and send your feedback. Have a nice Sunday!

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  2. Io fatto questo dolce domenica scorsa e l'ho fatto assaggiare ai amici dove ero ospite e l'hanno trovata una delizia. Bacio da Anna

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