Sei vegetariano o vegano, ma hai una voglia
incontenibile di mangiarti un buon hamburger? Niente paura! Ecco la ricetta del
nostro Hamburger Vegetarianissimo. Non dimenticate di sperimentare con varie spezie. Buon appetito!
Are you vegetarian,
or vegan, and yet you crave a burger? Fear you not! Follow the simple recipe of our Very Veggie Burger and enjoy a healthy treat! Don't forget to experiment with spices.
INGREDIENTI (per 4 hamburger)
INGREDIENTS (for 4 burgers)
·
350 gr di ceci lessati
·
Olio extravergine d'oliva
·
Latte vegetale (di mandorla, o riso, se piace)
·
3 patate lesse di media grandezza
·
Prezzemolo tritato
·
Pangrattato
·
Sale e pepe a piacere
· Curry o aglio a
piacere
|
·
350g of cooked chickpeas
·
Extra-Virgin Olive Oil
·
Almond Milk (optional)
·
3 Medium-Sized Boiled Potatoes
·
Chopped Parsley
·
Bread Crumbs
·
Salt and Pepper to taste
· Curry Powder or Garlic to
taste
|
PREPARAZIONE (English version below)
Schiacciate
i ceci e le patate, per comodità passateli al mixer con un filino d’olio ed
aggiungete poco latte vegetale, oppure un po’ di acqua tiepida. Dovrete ottenere
una purea non troppo liquida. Trasferire il composto in una ciotola ed
amalgamare con un cucchiaio, aggiungendo sale, pepe, prezzemolo tritato a
piacere e, se vi piace, anche un pizzico di curry o dell’aglio tritato. Aggiungere
pane grattato per regolare la consistenza. Dividere il composto in parti uguali,
formando delle palline di egual misura. Appiattitele per ottenere la forma di un
hamburger, usando, ad esempio, il coperchio di un vasetto di marmellata.
Scegliete la taglia che più vi conviene.
Friggere
in una padella in olio extravergine oliva. Dorare da ambo i lati. Dopo la doratura
potrete finire la cottura in padella, oppure in forno per 15 minuti a 180
gradi.
Buon Appetito!
PREPARATION
Mash the cooked chickpeas and the boiled potatoes.
You can use a mixer to make it easier. Add some olive oil, and, if you like it
a little bit of almond milk, alternatively, you can use some warm water, until
you reach the right consistency, which cannot be too watery. Put everything
into a bowl and keep mixing everything using a spoon, while adding salt,
pepper, and chopped parsley to taste. If you like it, add a pinch of curry
powder and two cloves of finely chopped garlic too. Add a cup of breadcrumbs to
adjust the consistency. Divide the mixture into equal parts, forming small balls
of equal size. Flatten them to get them into the shape of a burger, by using, for
example, the lid of a jam jar. Choose the size that suits you most.
In a frying pan, heat some olive oil. When hot, quickly fry your burgers until brown on both sides. After this, you
can decide whether to continue to cook them in the pan (with the help of a lid
for another 10-15 minutes), or whether to finish cooking them cin the oven for
15 minutes at 180C degrees (356F).
Buon Appetito!
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