domenica 22 novembre 2015

Melanzane alla Parmigiana - Parmesan Aubergines


Cari Amici
Ecco la deliziosa ricetta delle nostre Melanzane alla Parmigiana, adatte per una cena vegetariana e gustosa. 
Buon appetito!

Dear Friends,
Here is the delicious recipe of the "Parmesan Aubergines", which are perfect for a tasty vegetarian dinner party. 
Buon Appetito!

INGREDIENTI -INGREDIENTS



3 Melanzane di media grandezza

3 Mozzarelle monodose

3 Pomodori

250g di Parmigiano

300g di Salsa di Pomodoro

Basilico Fresco qb

Sale e Pepe qb

Olio di semi d'arachidi (per friggere melanzane)

3 Large Aubergines

3 Mozzarella Cheese (in bag)

3 Tomatoes

250g Parmesan Cheese

300g Tomato sauce

Fresh Basil

Salt and Pepper

Frying oil


PREPARAZIONE (English version below)

Tagliare le melanzane non troppo sottili (quasi un cm) e farle riposare a strati, aggiungendo un pizzico di sale fra ogni strato.
Mettere una padella sul fuoco e aggiungere l'olio di arachidi, quando l’olio raggiunge la giusta temperatura friggere le melanzane velocemente da ambo i lati. Prendere una pirofila e adagiare uno strato di melanzane, aggiungere pomodori tagliati a fettine, una mozzarella tagliata a cubi, Parmigiano a piacere, foglie di basilico, ed infine la salsa di pomodoro. Continuare questo procedimento fino a raggiungere tre strati. Scaldare il forno a 180 gradi e, quando è caldo, infornare il tutto per 25 / 30 min. 

Consiglio per i salutisti:
Se non volete friggere le melanzane, potete benissimo grigliarle su una piastra ben calda.
Buon appetito!

PREPARATION

Slice the aubergines - these slices should not be too thin (around 1 cm thick). Let the aubergine slices rest in a plate for 10 minutes, adding a pinch of salt on top of each slice. Heat up your frying oil in a frying pan. When the oil is ready, quickly fry your aubergine slices on both sides. In an oven pan, start preparing your first layer of aubergine slices, by placing one slice next to the other. In this order, add on top: Slices of Fresh tomatoes, the first mozzarella cheese (diced), some grated Parmesan cheese, some leaves of Basil, and, at the end, a generous layer of tomato sauce. Add salt and pepper to taste. Prepare three layers like this, one on top of the other. Preheat the oven at 180 degrees Celsius. When the oven is ready, leave your Parmesan Aubergine in for around 25-30 minutes.

Healthy option: Grill your aubergine slices instead of frying them.


Buon Appetito!



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