Cari Amici,
Ecco la deliziosa ricetta delle nostre Melanzane alla Parmigiana, adatte per una cena vegetariana e gustosa.
Buon appetito!
Dear Friends,
Here is the delicious recipe of the "Parmesan Aubergines", which are perfect for a tasty vegetarian dinner party.
Buon Appetito!
INGREDIENTI -INGREDIENTS
3 Melanzane di media grandezza
3 Mozzarelle monodose
3 Pomodori
250g di Parmigiano
300g di Salsa di Pomodoro
Basilico Fresco qb
Sale e Pepe qb
Olio di semi d'arachidi (per friggere
melanzane)
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3 Large Aubergines
3 Mozzarella
Cheese (in bag)
3
Tomatoes
250g
Parmesan Cheese
300g
Tomato sauce
Fresh
Basil
Salt and
Pepper
Frying
oil
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PREPARAZIONE (English version below)
Tagliare le melanzane non troppo sottili (quasi un cm) e farle riposare
a strati, aggiungendo un pizzico di sale fra ogni strato.
Mettere una padella sul fuoco e aggiungere l'olio di
arachidi, quando l’olio raggiunge la giusta temperatura friggere le melanzane
velocemente da ambo i lati. Prendere una pirofila e adagiare uno strato di
melanzane, aggiungere pomodori tagliati a fettine, una mozzarella tagliata a
cubi, Parmigiano a piacere, foglie di basilico, ed infine la salsa di pomodoro.
Continuare questo procedimento fino a raggiungere tre strati. Scaldare il forno
a 180 gradi e, quando è caldo, infornare il tutto per 25 / 30 min.
Consiglio per i salutisti:
Se non volete friggere le
melanzane, potete benissimo grigliarle su una piastra ben calda.
Buon appetito!
PREPARATION
Slice the aubergines - these slices should not
be too thin (around 1 cm thick). Let the aubergine slices rest in a plate for 10 minutes,
adding a pinch of salt on top of each slice. Heat up your frying oil in a
frying pan. When the oil is ready, quickly fry your aubergine slices on both
sides. In an oven pan, start preparing your first layer of aubergine slices, by placing one slice next to the other. In this order, add on top: Slices of Fresh
tomatoes, the first mozzarella cheese (diced), some grated Parmesan cheese,
some leaves of Basil, and, at the end, a generous layer of tomato sauce. Add
salt and pepper to taste. Prepare three layers like this, one on top of the
other. Preheat the oven at 180 degrees Celsius. When the oven is ready, leave
your Parmesan Aubergine in for around 25-30 minutes.
Healthy option: Grill your aubergine slices instead of
frying them.
Buon Appetito!
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