Ingredienti – Ingredients
1 Spicchio d'aglio
Olio di Oliva
3 Gamberoni per persona
Prezzemolo fresco tritato
Sale e pepe
3 Cucchiai di Cognac o Brandy
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1 Clove of garlic
Olive Oil
3 King Prawns per person
Freshly chopped parsley
Salt and pepper
3 Tablespoons of Brandy or Cognac
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PREPARAZIONE
(English version below)
In una padella
bassa, aggiungere 4 cucchiai di olio d’oliva e spicchio d’aglio intero che sarà
poi tolto dopo la frittura d’olio. Aggiungere 3 gamberoni per persona nella
padella e lasciarli friggere circa 5 minuti per lato a seconda della taglia del
gamberone. Non fare cuocere troppo a lungo perché il gamberone rischia di
indurirsi. Sfumare con 3 cucchiai di brandy o di cognac che evaporerà
velocemente. Aggiungere sale e pepe a piacere e, spenta la fiamma, cospargere
il tutto con una pioggia di prezzemolo fresco tritato.
BUON
APPETITO!
PREPARATION
In a frying pan, add 4 tablespoons of olive oil and a clove of garlic that you will remove once the oil has
fried. When the oil is frying add 3 king prawns per person and let them fry for
about 5 minutes on each side, depending on the size. Be careful not to overcook
them, because they might become hard and chewy. Simmer with three spoons of
cognac or brandy until reduced. Add salt and pepper to taste and, at the very
end, after the flame is off, add freshly chopped parsley.
BUON APPETITO!
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