mercoledì 27 agosto 2014

Gamberoni Ubriachi – Drunk King Prawns

Ingredienti – Ingredients


1 Spicchio d'aglio

Olio di Oliva

3 Gamberoni per persona

Prezzemolo fresco tritato

Sale e pepe

3 Cucchiai di Cognac o Brandy



1 Clove of garlic

Olive Oil

3 King Prawns per person

Freshly chopped parsley

Salt and pepper

3 Tablespoons of Brandy or Cognac



PREPARAZIONE 
(English version below)

In una padella bassa, aggiungere 4 cucchiai di olio d’oliva e spicchio d’aglio intero che sarà poi tolto dopo la frittura d’olio. Aggiungere 3 gamberoni per persona nella padella e lasciarli friggere circa 5 minuti per lato a seconda della taglia del gamberone. Non fare cuocere troppo a lungo perché il gamberone rischia di indurirsi. Sfumare con 3 cucchiai di brandy o di cognac che evaporerà velocemente. Aggiungere sale e pepe a piacere e, spenta la fiamma, cospargere il tutto con una pioggia di prezzemolo fresco tritato.

BUON APPETITO!


PREPARATION

In a frying pan, add 4 tablespoons of olive oil and a clove of garlic that you will remove once the oil has fried. When the oil is frying add 3 king prawns per person and let them fry for about 5 minutes on each side, depending on the size. Be careful not to overcook them, because they might become hard and chewy. Simmer with three spoons of cognac or brandy until reduced. Add salt and pepper to taste and, at the very end, after the flame is off, add freshly chopped parsley.

BUON APPETITO!



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