Cari Amici,
Nei nostri orti in questo periodo abbondano le zucchine. La nostra amica Bertilla ci ha consigliato una ricetta semplice per conservarle senza troppo impegno, e per poterle gustare anche in inverno. Buona degustazione!
Nei nostri orti in questo periodo abbondano le zucchine. La nostra amica Bertilla ci ha consigliato una ricetta semplice per conservarle senza troppo impegno, e per poterle gustare anche in inverno. Buona degustazione!
Dear Friends,
Courgettes (zucchini) are now abundantly growing in the gardens of the summery northern hemisphere. A friend of ours suggested a simple recipe to preserve them, so that we’ll be able to enjoy their sweet flavour also during the winter. Enjoy!
Courgettes (zucchini) are now abundantly growing in the gardens of the summery northern hemisphere. A friend of ours suggested a simple recipe to preserve them, so that we’ll be able to enjoy their sweet flavour also during the winter. Enjoy!
Ingredienti – Ingredients
1 Kg Zucchine
1 Cipolla
5 Spicchi d’ aglio
13 Foglie di basilico
2 Cucchiaini di sale
1 Bicchiere di aceto bianco
3 Bicchieri di olio di semi
(mais)
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1 Kg Courgettes (Zucchini)
1 Onion
5 Cloves of Garlic
13 Basil leaves
2 Teaspoons of salt
1 Glass of white vinegar
3 Glasses of sunflower oil,
or corn oil
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PREPARAZIONE
(English version below)
Tagliare le zucchine a tocchetti o a
rondelle, pulire e tagliare la cipolla e pelare gli picchi d’aglio. Aggiungere
tutti gli ingredienti (Zucchine, cipolla, aglio, basilico, sale, aceto, e olio) a freddo in una pentola capiente e accendere
il fuoco. Quando il tutto comincia a bollire, lasciate bollire per 2-3 minuti (in
questo modo le zucchine rimarranno croccanti). Invasare le vostre verdure ancora
bollenti in vasetti di vetro sterilizzati, chiuderli, e metterli a rovescio
cosicché si sigillino.
Cut the courgettes (zucchini) in small pieces, clean and
cut the onion, and peal the cloves of garlic. Add all of the ingredients (courgettes, onion, garlic, basil, salt, vinegar, and oil) in a large pot and then turn on the stove, and heat everything up. When it reaches the boiling point, boil for about 2-3 minutes (this way your vegetables will remain nicely firm). Place everything in sterilized glass jars (immediately
after boiling, everything has to be very hot), screw the lid on, and turn the jars upside down so
that they seal.
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