Dear Readers, spring is stubbornly not coming this year in the northern hemisphere, so let's cheer everyone up with these little sweets called 'Baci di dama', Ladies' Kisses. Have a wonderful week-end!
INGREDIENTI - INGREDIENTS
120g farina bianca 00 - 120g plain white flour
100g zucchero - 100g white sugar
100g burro (Ammorbidito) - 100g softened butter
100g nocciole (Tritate) - 100g of ground hazelnuts
1 uovo - 1 egg
Un pizzico di sale - A pinch of salt
Per la farcitura - For the filling
100 di cioccolato fondente o al latte - 100g dark or milk chocolate
PREPARAZIONE (English Version Below)
In un contenitore o in un mixer mescolare farina, zucchero, nocciole tritate, burro ammorbidito, 1 uovo, un pizzico sale, amalgamando per bene tutti gli ingredienti. Nel frattempo preparare il forno a 180 gradi.
Coprire una teglia da forno con la carta da forno. Formare quindi tante piccole palline e allinearle sulla teglia. Cuocere in forno caldo a 180 gradi per 10-15 minuti.
Nel frattempo sciogliere il cioccolato in una contenitore a fuoco basso con pochissima acqua.
Cotti i baci di dama spalmare il cioccolato su una delle due metà (vedi foto qui sotto) e quindi unire l'altra metà. Aspettare che si raffreddino e gustateli con gli amici o in famiglia!
PREPARATION
In a bowl (or in a mixer), add flour, sugar, ground hazelnuts, softened butter, 1 egg, a pinch salt, mixing well all of these ingredients. Meanwhile preheat the oven to 180C degrees.
Cover a baking tray with baking paper. Then form many small balls and align them on the tray. Bake in preheated oven at 180 degrees for 10-15 minutes.
Meanwhile melt the chocolate in a container at low heat, adding only very little water (two /three tablespoons max).
When the baking is done, spread the chocolate on one half (1 little ball) and then join the other half. Wait for them to cool down and enjoy them with your friends and family!
sono veramente mmmmmmmmmmmmm un bacio tira l'altro
RispondiEliminaGrazie! Sono contenta che abbiate gustato questi deliziosi dolcetti! E se riuscite a farne avanzare alcuni, ricordatevi che si conservano senza problemi in una semplice biscottiera. Continuate a seguirci!
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