Godetevi questo week-end autunnale gustando la nostra semplice torta di pere e condividendola con amici e familiari con una bella tazza di tè! Buona degustazione.
Dear Readers,
Enjoy our simple but delicious Pear Cake during this Autumn week-end, sharing it with your friends and family over a warm cup of tea. Enjoy!
INGREDIENTI - INGREDIENTS
150g burro - 150g Butter
150g zucchero - 150g Sugar
3 uova - 3 Eggs
150g farina bianca - 150g Plain white flour
Una cartina di lievito - 1 Teaspoon of baking powder
Un pizzico sale - A pinch of salt
4 pere - 4 Pears
PREPARAZIONE (English version below)
Mescolare bene burro ammorbidito, zucchero e uova per 10 minuti. Aggiungere un pizzico sale, la farina ed il lievito ed impastare. Nel frattempo avrete sbucciato le pere e preriscaldato il forno a 180 gradi. Adagiare l'impasto in una tortiera rivestita da carta da forno ed aggiungere le pere tagliate a fettine in maniera circolare.
Se volete, spolverate il tutto con zucchero di canna. Cuocere per circa 35 minuti.
PREPARATION
In a large bowl, mix your softened butter with sugar and 3 eggs. Mix until smooth. Add a pinch of salt, flour, baking powder and mix everything until you obtain a thick and smooth mixture. Clean the pears and cut them in small slices. In the meantime, preheat the oven at 180C degrees. Pour the mixture in a cake tin covered by baking paper. Place the sliced pears on top of the mixture to form a series of concentric circles. If you like it, cover the top with brown sugar. Bake for around 35 minutes.
And if you feel like spicing it up, add a little cinnamon powder on top!
Enjoy!
Nessun commento:
Posta un commento