Cari Lettori,
Facciamo il pieno di verdure di stagione e gustiamole quasi al naturale con la nostra squisita Peperonata che potrà essere gustata come contorno, ma anche per un pranzo leggero e ricco di nutrienti e vitamine. Prepariamoci al meglio per l'autunno e gustiamone i suoi colori!
Dear Readers,
Let's enjoy some seasonal vegetables without too much dressing in order taste their natural exquisite flavour with our Peperonata, which you can have as a side dish, or as a light lunch full of nutrients and vitamins. Let's get ready for Autumn by enjoying its wonderful colours!
4 Peroni 4 capsicums
800g di Pomodori 800g Fresh Tomatoes
4 Cipolle 4 Onions
4 Patate 4 Potatoes
Un po' di basilico A Bunch of Basil
1 Spicchio aglio 1 Clove of Garlic
Sale a piacere Salt to taste
Non obbligatorio - Optional:
Un cucchiaio di olio d'oliva A spoonful of olive oil
PREPARAZIONE (English version below)
Lavare bene tutte le verdure e tagliarle
a pezzettini. Mettere il tutto in una pentola a fuco lento. Lasciare
cuocere nel liquido rilasciato dalle verdure per circa un ora, se vi accorgete
che la peperonata si sta asciugando troppo, aggiungete poca acqua calda. Salare
a piacere. A fine cottura, se volete, potete aggiungere dell'olio a
piacere, anche se noi preferiamo le nostre verdure al naturale per
valorizzarne i sapori.
Buon Appetito!
PREPARATION
Wash and
clean all of your vegetables, making sure to remove the skins from the onions
and potatoes, and cut everything into pieces. Place everything in a large pot
and start cooking at very low heat. Let it cook for about an hour in the liquid
released by the vegetables, but if you noticed that the mixture is becoming too
dry, add a small glass of water. Salt to taste. When cooked, if you would like,
you can add a tablespoon of olive oil, but we suggest to keep it natural to
enjoy the vegetable's own taste.
Buon Appetito!
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