sabato 28 settembre 2013

La Peperonata di Miria - Miria's Peperonata

Cari Lettori,
Facciamo il pieno di verdure di stagione e gustiamole quasi al naturale con la nostra squisita Peperonata che potrà essere gustata come contorno, ma anche per un pranzo leggero e ricco di nutrienti e vitamine. Prepariamoci al meglio per l'autunno e gustiamone i suoi colori!

Dear Readers,
Let's enjoy some seasonal vegetables without too much dressing in order taste their natural exquisite flavour with our Peperonata, which you can have as a side dish, or as a light lunch full of nutrients and vitamins. Let's get ready for Autumn by enjoying its wonderful colours!

INGREDIENTI - INGREDIENTS


4 Peroni                            4 capsicums
800g di Pomodori           800g Fresh Tomatoes
4 Cipolle                          4 Onions
4 Patate                           4 Potatoes
Un po' di basilico           A Bunch of Basil
1 Spicchio aglio             1 Clove of Garlic
Sale a piacere                Salt to taste

Non obbligatorio - Optional:

Un cucchiaio di olio d'oliva      A spoonful of olive oil


PREPARAZIONE (English version below)



Lavare bene tutte le verdure e tagliarle a pezzettini. Mettere il tutto in una pentola a fuco lento. Lasciare cuocere nel liquido rilasciato dalle verdure per circa un ora, se vi accorgete che la peperonata si sta asciugando troppo, aggiungete poca acqua calda. Salare a piacere. A fine cottura, se volete, potete aggiungere dell'olio a piacere, anche se noi preferiamo le nostre verdure al naturale per valorizzarne i sapori. 
Buon Appetito!


PREPARATION

Wash and clean all of your vegetables, making sure to remove the skins from the onions and potatoes, and cut everything into pieces. Place everything in a large pot and start cooking at very low heat. Let it cook for about an hour in the liquid released by the vegetables, but if you noticed that the mixture is becoming too dry, add a small glass of water. Salt to taste. When cooked, if you would like, you can add a tablespoon of olive oil, but we suggest to keep it natural to enjoy the vegetable's own taste. 
Buon Appetito!







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