sabato 21 settembre 2013

Crostata - Crostata Cake

 Cari Lettori,

Oggi vi suggeriamo una deliziosa maniera per assaporare le vostre succose marmellate, una bella Crostata da gustare a merenda o a colazione. Perfetta con una tazza di tè, di caffè o di latte, ma anche sola come dolce accompagnamento per conversazioni amichevoli. Buona degustazione!

Dear Readers,

Today we propose a delicious way of tasting your juicy homemade jams: a wonderful Crostata Cake to enjoy for tea time. It is perfect with a cup of coffee, tea, or milk, but also by itself, as a sweet accompaniment to friendly conversations. Enjoy!



INGREDIENTI - INGREDIENTS



130g burro                                      130g Butter
130g zucchero                               130g sugar
1/2 bustina di lievito                      Half a teaspoon of baking powder
300g farina bianca                         300g of White plain flour 
1 uovo intero                                    1 Full Egg
1 tuorlo d'uovo                                1 Egg Yolk 
Limone o vanillina (a piacere)      1 Squeezed Lemon


                 PREPARAZIONE - PREPARATION

1. Ammorbidire il burro. Preparare la farina a fontana e mischiare tutti gli ingredienti. 

1. Soften the butter. Make a well in the middle of the flour, put the egg and egg yolk into it and then add all of the other ingredients and mix.  


2. Lavorare ed impastare velocemente, amalgamando il tutto ad ottenere un impasto compatto. Far riposare in luogo fresco per 30 minuti.

2. Knead the dough quickly, mixing all the ingredients together until you obtain a compact ball. Let it rest in a fresh place for 30 minutes.


3. Tirare la pasta con il matterello ottenendo una base tonda, tenendo da parte una piccola pallina di impasto.

3. Flatten with a rolling pin into a round shape, but make sure to keep a little ball of dough aside. 





4. Posizionare la base in una tortiera e spalmare la marmellata.

4. Spread the jam evenly on the base.




5. Con l'impasto che rimane formare strisce e quadrati a piacere. Infornare con il forno già caldo a 180 gradi per circa 30 minuti.

5. Use the remaining ball of dough to form little stripes and then squares, or diamonds. Bake in a preheated oven at 180 C (350F") for around 30 minutes.


Buona merenda!

Enjoy you Tea Time!


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