Oggi vi suggeriamo una deliziosa maniera per assaporare le vostre succose marmellate, una bella Crostata da gustare a merenda o a colazione. Perfetta con una tazza di tè, di caffè o di latte, ma anche sola come dolce accompagnamento per conversazioni amichevoli. Buona degustazione!
Dear Readers,
Today we propose a delicious way of tasting your juicy homemade jams: a wonderful Crostata Cake to enjoy for tea time. It is perfect with a cup of coffee, tea, or milk, but also by itself, as a sweet accompaniment to friendly conversations. Enjoy!
130g burro 130g Butter
130g zucchero 130g sugar
1/2 bustina di lievito Half a teaspoon of baking powder
300g farina bianca 300g of White plain flour
1 uovo intero 1 Full Egg
1 tuorlo d'uovo 1 Egg Yolk
Limone o vanillina (a piacere) 1 Squeezed Lemon
PREPARAZIONE - PREPARATION
5. Con l'impasto che rimane
formare strisce e quadrati a piacere. Infornare con il forno già caldo a 180
gradi per circa 30 minuti.
1. Soften the butter. Make a well in
the middle of the flour, put the egg and egg yolk into it and then add all of
the other ingredients and mix.
2. Lavorare ed impastare
velocemente, amalgamando il tutto ad ottenere un impasto compatto. Far
riposare in luogo fresco per 30 minuti.
2. Knead the dough quickly,
mixing all the ingredients together until you obtain a compact ball. Let it
rest in a fresh place for 30 minutes.
3. Tirare la pasta con il
matterello ottenendo una base tonda, tenendo da parte una piccola pallina di
impasto.
3. Flatten with a rolling pin into a
round shape, but make sure to keep a little ball of dough aside.
4. Posizionare la base in
una tortiera e spalmare la marmellata.
4. Spread the jam evenly on the base.
5. Use the remaining ball of dough to
form little stripes and then squares, or diamonds. Bake in a preheated
oven at 180 C (350F") for around 30 minutes.
Buona merenda!
Nessun commento:
Posta un commento