Cari amanti dei dolci e cari innamorati, Buon S. Valentino! In questo giorno speciale voglio condividere con voi una ricetta molto speciale, che mi ricorda di me e mio marito e della nostra giovinezza. Dedicate questa ricetta alle persone che amate, io la dedico al mio Roberto, ovunque lui sia...
Dear Sweet Lovers, Happy Valentine's Day! On this special day, I shall share with you a very special recipe, which reminds me of my husband and I when we were young and in love. This recipe is for all your loved ones and I dedicate this to my Roberto, wherever he is...

250g
burro - 250g Butter
250g
zucchero - 250g Sugar
3 tuorli
d'uovo – 3 Egg yolks
10
tazzine di caffè (moka) – 10 small cups of coffee or 5 larger ones (not instant coffee)
75g di
cacao amaro in polvere – 75g unsweetened cocoa powder
PREPARAZIONE – PREPARATION
1. Ammorbidire il burro. Sbattere il burro e lo zucchero fino ad ottenere
una crema schiumosa. Aggiungere i tuorli d'uovo e mescolare bene.
1. In a
bowl, soften the butter and then add the sugar to the butter and whisk everything
until you obtain a frothy cream. Add the egg yolks and mix well.
3. Preparare il caffè con poco zucchero e poco liquore a piacere. Intingere i biscotti (Novellini) o secchi nel caffè (velocemente) e stenderli affiancati l’uno all’altro in un contenitore che avrete ricoperto con un leggerissimo strato di crema.
3. Prepare
your coffee (not instant coffee) and
add a little sugar to it and a little liqueur to taste (only if you like it). Dip the cookies, one by one, quickly in coffee and lay them alongside one another on a large serving dish (which you previously covered with very little bit of cream) to form the first layer.


We had this for our sweet after the Tagliata. The biscuit gave it such a nice texture. It was just the right balance between richly sweet but moreish to the point one could eat a whole cake.
RispondiEliminaDear Andrew, thank you very much for your nice comments. I hope you'll keep trying my recipes in the future and send your feedback. Have a nice Sunday!
EliminaIo fatto questo dolce domenica scorsa e l'ho fatto assaggiare ai amici dove ero ospite e l'hanno trovata una delizia. Bacio da Anna
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