sabato 15 marzo 2014

Pasta Panna Prosciutto Piselli - Cream Peas and Ham Pasta

Cari Lettori,
Ecco una ricetta facilissima da preparare che farà contenti grandi e piccini! Buon appetito!

Dear Readers,
Here is a very simple recipe, which will take only 15 minutes to prepare. It will be loved by children and grown-ups alike. Enjoy!


INGREDIENTI  –  INGREDIENTS
4 persone  –  4 people

Una noce di burro
300 g di piselli surgelati
4 fette di prosciutto cotto
300g pannna fresca
Parmigiano
Sale e pepe qb
500g di pasta corta

A teaspoon of butter
300g of frozen green peas
4 slices of ham
300g of cream
Salt and pepper to taste
Parmesan Cheese to taste
500g short pasta (penne or fusilli)

 PREPARAZIONE (English version below)


Sciogliere la noce di burro in una padella ed aggiungere i piselli surgelati e scaldare per circa 5 minuti. Aggiungere il prosciutto tagliato a pezzettini ed infine la panna. Scaldare e mescolare bene il tutto senza cuocere troppo. Aggiungere sale e pepe a piacere. Intanto fate bollire l’acqua e buttate la pasta corta che avrete scelto, facendo attenzione a mantenerla al dente. Quando la pasta è pronta, fatela saltare e aggiungete del Parmigiano Reggiano.
Ecco fatto! Buon appetito!



PREPARATION

Melt the butter in a large pan, add the frozen peas and heat everything for about 5 minutes. Add the chopped ham and the cream. Keep mixing everything well, without overcooking. Add salt and pepper to taste. Meanwhile boil your pasta in salty water, but be careful not to overcook it and to keep it al dente. When the pasta is ready, sauté it in the sauce, and add the Parmesan on top. That's it! Enjoy!




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