Eccovi una semplice ricetta spiegata
passo passo, le Crespelle! Potrete gustare questa base sia dolce, sia salata,
ma in questa ricetta vi proponiamo di aggiungere della marmellata e dello
zucchero a velo… Buona degustazione!
Dear Readers,
Here is a very simple recipe explained
step by step, our ‘Crespelle’ (Italian thin pancakes). You can use this base
for both savory and sweet recipes, but today we propose to enjoy them with jam
and icing sugar on top. Enjoy!
INGREDIENTI – INGREDIENTS
4 Uova
250 Farina Bianca
½ Litro di Latte
Un Pizzico di sale a piacere
40 gr Burro ammorbidito
|
4 Eggs
250g Plain white flour
½ Litre of Milk
A pinch of salt
40g of softened Butter
|
PREPARAZIONE – PREPARATION
1. In una Terrina unire farina e uova
con l'aiuto di una frusta ed amalgamare per bene.
1. In a large bowl, mix the eggs with
the flour, using a whisk.
2. Aggiungere un
pizzico di sale ed aggiungere il latte lentamente continuando a mescolare con
la frusta per non formare grumi. Aggiungere anche il burro ammorbidito.
2. Add
a pinch of salt, and then start adding the milk slowly and keep mixing it with the
whip in order to keep it smooth. Add the softened butter too.
3. Scaldare una
padella antiaderente (magari ungendola ugualmente con l'aiuto di un pennellino
intinto nell'olio, oppure nel burro ammorbidito)
3.
Heat up a flat frying pan (perhaps grease it with a little bit of olive oil or softened
butter with the help of a small brush)
4. Versare quindi
il nostro impasto liquido. Quando la vostra crespella comincia a staccarsi
dalla padella, giratela (deve risultare appena dorata)
4.
Pour your mixture in the pan. When your thin pancake starts detaching itself
from the pan, do flip it over (it has to be just golden, not too dark)
5. Add
some jam, fold it, add icing sugar on top and… Enjoy our Crespelle nice and warm!
Nessun commento:
Posta un commento