giovedì 1 agosto 2013

Pasta Fredda - Pasta Salad


Monet, Déjeuner sur l'herbe
Carissimi Lettori,
Estate: stagione di picnic e di feste all'aperto. Ecco qui una fresca e leggera ricetta ricca di verdure che fanno bene alla salute, la nostra Pasta Fredda, da gustare in compagnia... Buon appetito!

Dear Readers,
Summer is the perfect season for picnics and for parties al fresco. Here is a light and fresh recipe full of healthy veggies: our summery Pasta Salad which you can enjoy with your friends and family... Buon appetito!






INGREDIENTI (4 persone) 
INGREDIENTS (4 people)


 400gr Pasta corta - 400g  penne or fusilli           

4 Zucchine - 4 courgettes/zucchini

7 Capperi - 7 capers

7 Olive nere (o verdi) - 7 black olives

1 Spicchio d’aglio - 1 clove of garlic

8 Pomodorini - 8 cherry tomatoes

Un mazetto di basilico - A bunch of french basil

Sale q.b. - Salt to taste

Olio extra vergine di olive - Extra-virgin olive oil



PREPARAZIONE
 (English version below)

Cuocere la pasta al dente in acqua salata e farla raffreddare (fermate la cottura risciacquando la pasta con acqua fredda). Mettere la pasta in una terrina.

In un mortaio, mettere basilico, aglio, pomodorini, capperi, olive, aggiungendo l’olio poco a poco lavorare fino a raggiungere un pesto (in mancanza del mortaio usare un frullatore, oppure un coltello). Salare a piacere.

In una padella saltare le zucchine tagliate a fettine o dadini in 4 cucchiai di olio e  salare a piacere.

Aggiungere il pesto e le zucchine saltate nella terrina con la pasta.  Mescolare il tutto. Se volete, potete aggiungere ancora qualche oliva a piacere tagliata a rondelle. Servire la pasta ben fredda. Buon Appetito!



PREPARATION

Boil your pasta in salty water, but be careful not to overcook it and to keep it al dente. When ready, rinse it with cold water in order to stop the cooking. Place your cold pasta in a large bowl.

In a mortar, put basil, garlic, cherry tomatoes, capers, olives, and add the olive oil little by little, working everything with the pestle until you obtain a nice pesto. (If you do not have a mortar and pestle, use a mixer, or simply a sharp knife). Add salt to taste. 

In a frying pan, quickly fry the sliced courgettes / zucchini in 4 tablespoons of olive oil for some minutes. Add salt to taste. 

Add your pesto and your fried courgettes into the bowl with the cold pasta and mix everything well.  If you would like, you could even add some more sliced olives to the mix. Serve the pasta salad nice and cold.

Buon Appetito!






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