sabato 6 luglio 2013

Bruschetta Fantasia

Cari Lettori,

Oggi vi proponiamo un'altra fresca ricetta estiva che potrete gustare durante un ricco aperitivo, un leggero pranzo, come antipasto o come contorno: la nostra Bruschetta Fantasia! Sentitevi liberi di sperimentare con diverse sfiziose opzioni e di liberare la vostra fantasia... 


Dear Readers,

Today we would like to propose another fresh summery recipe that you could have as a starter, during your apéritif, for a light lunch, a quick snack, or even as a side dish! It is our Bruschetta Fantasia. Below are some of our examples, but please feel free to use your imagination and to experiment with different ingredients... 





INGREDIENTI SUGGERITI

 SUGGESTED INGREDIENTS


Pane da bruschetta a fette - Sliced loaf of bread

Pomodori - Tomatoes

Aglio - Garlic

Mozzarella - Mozzarella cheese

Prosciutto cotto - Ham

Zucchine - Courgettes (Zucchini)

Cipolla rossa - Red onion

Olio extra-vergine di olive - Extra-virgin olive oil

Sale - Salt

Pepe - Black pepper

Basilico - Basil

Origano - Oregano 

PREPARAZIONE - PREPARATION


1. Grigliare le fette di pane. In una terrina preparare i pomodori ben lavati e tagliati, con olio, aglio, basilico, sale, e pepe a piacere.

1. Grill the bread slices. In a bowl, place the washed, cut, and diced tomatoes, mixing them with garlic, basil, olive oil, salt, and pepper to taste. 


2. Mettere i pomodori sul pane tostato, aggiungere delle fette di mozzarella, una spolverata di origano, un filo di olio extravergine di oliva, sale e pepe a piacere.

2. Place the tomatoes on the grilled slice of bread, add some sliced mozzarella cheese, a pinch of dry oregano, a little extra-virgin olive oil, salt and pepper to taste.




Opzione non vegetariana:
Non-vegetarian option:

3. Aggiungere delle fette di prosciutto cotto.

3. Add some slices of ham.


Se volete una Bruschetta alle verdure:
If you would like a Vegetable Bruschetta:


4. Grigliare le zucchine tagliate a fettine.

4. Grill the sliced courgettes (zucchini).



5. Soffriggere le zucchine con cipolle e pomodori a fette nell'olio di oliva, salando e pepando a piacere.

5. Fry some sliced courgettes, with sliced red onions and tomatoes. Add salt and pepper to taste.




6. Aggiungere le verdure sul pane tostato.

6. Add the vegetable on the grilled bread slices.




Buon Appetito!





Nessun commento:

Posta un commento