Dear lovers of healthy, but tasty, cuisine, today we propose a simple and rapid recipe: an unusual apple salad. You can have this salad simply by itself, as a healthy snack full of energy, but we would suggest to complete this recipe with the next one, the 'beef olives'.
Ingredienti (4 persone) - Ingredients (4 people)
4 Mele comuni 4 Apples of your choice
1 Verza cappuccio 1 (preferably
savoy) cabbage
Scaglie di Parmigiano Reggiano Shavings of
Parmesan cheese
Olio extra-vergine di oliva a piacere Extra-virgin
olive oil to taste
Aceto balsamico a piacere Balsamic vinegar to taste
Sale Salt to taste
Pepe (se piace) Black pepper to taste (if you like it)
PREPARAZIONE
(English Version Below)
Privare
le mele del torsolo, sbucciarle, tagliarle a cubetti e metterle in
un' insalatiera. Prendere una verza
cappuccio di piccole dimensioni e tagliarla finemente alla julienne*
e aggiungerla nell'insalatiera con I cubetti di mela. Aggiungere le
scaglie di grana e condire con olio sale ed aceto (meglio se
balsamico ). Buon Appetito!
Se non sapete
come tagliare alla julienne, Wikipedia vi può aiutare:
http://it.wikipedia.org/wiki/%C3%80_la_julienne
PREPARATION
Clean and peel the apples, cut them into cubes and place
them is a salad bowl. Take a small savoy cabbage, cut it finely (you should
julienne it *) and add it into the salad bowls with the diced apple. Add some
shavings of Parmesan cheese to taste and season with olive oil, salt and
balsamic vinegar. Buon Appetito!
* If you do not know how to julienne a cabbage, Wikipedia
can help you: http://en.wikipedia.org/wiki/Julienning
Nessun commento:
Posta un commento