For your week-end, we would like to suggest you this simple, but tasty recipe that I cook when I am with my friends and family. After a long evening, talking, and talking, around midnight, one starts feeling a little hungry, so I usually cook this simple spaghetti and, suddenly, everyone agrees on everything again, even those who were having an argument about politics only two minutes earlier... The power of good food! Buon appetito!
IGREDIENTI (5 persone) INGREDIENTS (5 people)
Sale Salt
Bicchierino d'olio d'oliva A small glass of olive oil
3 Spicchi Aglio 3 Cloves of Garlic
Peperoncino a piacere Chilli to taste
Prezzemolo tritato a piacere Chopped Fresh Parsley to taste
PREPARAZIONE - PREPARATION
Mettere sul fuoco la pentola di acqua e portata ad ebollizione, poi aggiunto il sale e buttato gli spaghetti. Scolando la pasta ben al dente.
1. Prepare your Spaghetti:
Boil a pot of water (about 5 litres) and add two or three tablespoons of salt in it, then toss the 500g of spaghetti in the boiling water (it should only take around 10 minutes to cook, if you like it al dente).
2. Intanto che la pasta è già in pentola, scaldare l'olio in una padella ed aggiungere gli spicchi d'aglio tagliati in 4 (attenzione a non bruciarlo, in caso ritirarte la padella dal fuoco e l'olio continuera' a friggere ugualmente). Aggiungere il peperoncino ed una spolveratina di sale.
2. While the pasta is boiling in the pot, heat the oil in a frying pan and add the three cloves of garlic cut into 4 parts (be careful not to burn the garlic, if pan is to hot, remove it from the heat and the oil will continue to fry for a while). Add the chilli and a sprinkle of salt in the oil.
3. Scolate la pasta, tenerdo da parte un bicchiere d'acqua di cottura. Buttare gli spaghetti nella padella con l'olio e mescolate bene. Aggiungere il prezzemolo tritato e un po' d' acqua di cottura (non troppa, solo quella che serve per tenere morbidi gli spaghetti) Servire ben caldi.
3. Drain the pasta when it is ready (keep a glass of cooking water). Put the spaghetti in the frying pan containing the oil, garlic, chilli, and mix everything well. Add the chopped parsley and a little bit a cooking water (not to much, just enough to keep the spaghetti nice and moist) Serve piping hot.
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