lunedì 4 maggio 2015

Hummus - Humous

Delizioso e Salutare!  Delicious and Healthy! 






INGREDIENTI -INGREDIENTS



·      150g ceci lessati

·      1 Limone spremuto


·      5 cucchiai di olio extravergine di oliva

·      1 spicchio d’aglio

·      1/2 cucchiaino di cumino (facoltativo)


·      Sale qb

·      2 cucchiai di salsa tahina (non spaventatevi la salsa è a base di sesamo)

Ingredienti per la salsa Tahina

200g semi di sesame

100 ml di olio extravergine di oliva

·      150g cooked chickpeas

·      Juice of 1 lemon

·      5 tablespoons of extra-virgin olive oil

·      1 Clove of garlic

·      ½ teaspoon of cumin (if you like it)

·      Salt to taste

·      2 tablespoons of tahini sauce (see below)


Ingredients for tahini sauce

200g sesame seeds

100ml extra-virgin olive oli



PREPARAZIONE (English version below)
 

TAHINA
Tostare i semi di sesamo in forno a 180 gradi per 10 minuti. Aspettare che si raffreddino e passarli in un frullatore/tritatore aggiungendo l’olio fino ad ottenere una crema abbastanza liquida. Conservare la salsa in un barattolo chiuso ermeticamente e tenere nel frigorifero.

HUMMUS
Pelare i ceci lessati e ben asciutti, aggiungere tutti gli ingredienti in un mixer (inclusa la quantità di tahina indicata negli ingredienti) fino ad ottenere una crema sostanziosa e consistente. Gustate con un pinzimonio di verdure o come crema da aggiungere a un buon tramezzino!





PREPARATION

TAHINI
Toast the sesame seeds in the oven (180C degrees for 10 minutes). Wait for them to cool down and then blend them in a blender, adding the extra-virgin olive oil. The resulting sauce has to be smooth and rather fluid. Keep this sauce in the fridge in a sealed container.

HUMMUS
Peel the cooked chickpeas and add them in a mixer/blender together with all the other ingredients (including the required amount of tahini sauce). Blend until you obtain a smooth but thick and rich sauce. Enjoy your fresh Hummus dip with fresh vegetables or in a sandwich!

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